Milliomosok lettünk!

Ezt kérdést szinte senki nem hagyja ki: “és anyagilag megérte?”
Igen, természetesen megérte. De ha egy fillérrel nem lenne több a számlánkon, mint a kiutazásunk előtt volt, akkor is ugyanezt mondanánk! Hosszú távon igenis nagyon nagy anyagi haszon az is, hogy a gyerekek is tök jól beszélnek angolul (na, meg azért mi is egy kicsit)! Nem mondom, hogy ugyanezt a tudást lehetetlen lett volna Magyarországon összeszedni, de nem ilyen gyorsan, és talán nem ennyire biztosan.

Hogy mitől is vagyunk mi milliomosok?
Millió élményt gyűjtöttünk odakint. Amennyit mi láttunk, hallottunk, tapasztaltunk ez alatt a két év alatt… Vegyük például a utazásokat. Annyi helyen megfordultunk a nagyvárosoktól kezdve a nemzeti parkokig! Álmodni sem mertünk ennyit, mielőtt kiutaztunk! Szinte azt lehet mondani, hogy bejártuk Amerikát északtól délig (megvolt Chicago, a Niagara és megvolt Houston, vagy akár Florida), kelettől nyugatig (New York, Washington és California + a környék nagy része). Szebbnél szebb helyeket láttunk, rengeteg új dolgot kipróbáltunk, ami a két évünkbe (és az éves szabadságba) belefért, azt mind megnéztük!
(Ha tovább maradtunk volna, még mindig lett volna bőven látnivaló, még mindig találtunk volna új és izgalmas helyeket, kétségtelen!)

– Bár szám szerint talán nem pont millió, de rengeteg új barátunk lett. Nagyon klassz magyar csapatba kerültünk, nagyon sokat köszönhetünk ezeknek a barátságoknak is, és az iskolában is sok új ismeretség és barátság született. A barátság próbája éppen most van folyamatban, a távolság rettentő nagy most közöttünk. Bár a legtöbben még mindig St Louisban vannak, azért már kaptam levelet Indonéziából is (egy koreai barátnőtől 🙂 ) A magyarokkal még szinte biztos, hogy fogunk találkozni, bár nagyobb eséllyel itthon, mint kint – talán lesz olyan a külföldiek között is, akikkel sikerül még összefutnunk, mondjuk egy jó kis ázsiai körutazás alkalmából.
Várunk Benneteket, Magyarok St Louisból!!!

– Jó lenne, ha tényleg így igaz lenne, de most csak fogjuk rá, hogy millió új szót is megtanultunk – angolul természetesen -, ez igazán jó befektetés. (Próbáltam millió új módszert is ellesni az angoloktatás során, egy párat sikerült is!)

Millió új dolgot tanultunk és tapasztaltunk az amerikai kultúráról. Sőt, mivel ilyen nemzetközi társaságban teltek a napjaink, a világ minden tájáról hallottunk valami érdekeset. Bármiről is tanultunk, biztos, hogy elhangzott a kérdés, hogy ez hogy van a mi országunkban, szinte mindig mindenkinek válaszolnia kellett. Ázsiából is elég jól kikupálódtunk!

– Megkóstoltunk millió új ízt, akár étterembe mentünk, akár a suliba, vagy a barátokhoz, mindig volt valami, ami új volt számunkra. Millió receptet is összegyűjtöttünk – bár az alapanyagok beszerzése nem minden esetben olyan egyszerű itthon, mint kint volt, de már egyáltalán nem lehetetlen, csak tovább kell keresgélnünk!

Millió fényképet készítettünk, az összejöveteleinken, a kirándulásainkon, a sulikban, otthon… Rengeteg emléket őrzünk!

Eredeti terveinkben az szerepelt, hogy ÉLMÉNYMILLIOMOSOK legyünk majd. Azt bőven túl is teljesítettük!

Hozzászólás